Страст към красотата

Древногръцката дума “aesthetikos” описва страстта към онова, което всички ние наричаме красиво. Това е страст движеща еволюцията на естетичната и реконструктивна околоочна хирургия.
Блефаропластиката е една от най-древните описани терапии на застаряващо лице. В детайли това е процедура, която представлява отстраняване на част от излишното количество кожа, подлежаща мастна тъкан и по изключение мускулна тъкан, в областта на горни и/или долни клепачи. В действителност блефаропластиката е една от най-често прилаганите оперативни методики за подмладяване на горна лицева половина.

Какво е нужно да знаем за блефаропластиката?

Блефаропластиката е често прилагана оперативна процедура за трайно подмладяване на околоочна област. Задължителен елемент за задоволителни крайни резултати е квалификацията и опита на избрания от Вас хирург. Това е терапия, която може да даде изключителни резултати за блясъка на вашите очи, да върне времето назад.

Оперативната процедура продължава средно около 60-90 мин. Може да се извърши под местна или обща анестезия. Изключително комфортна, без болка и неприятни усещания, с бърз възстановителен период (средно 7-10 дни). През първите следоперативни дни има по-изразен оток и хематоми. Не след дълго тези неприятни последствия изчезват и Вие бързо можете да се върнете към ежедневните си задължения и социални контакти. На 6-7 следоперативен ден се свалят конците. От 14-ия ден можете да поставяте грим и да извършвате физически тренировки.

 

Клепачите са изключително благоприятна зона за оперативни интервенции, поради богатото си кръвоснабдяване. Този фактор е определящ за бързо заличаване следите от оперативната интервенция.

Клинични случаи
преди/след

Предимства

Видимо подмладено лице

По-младежки, по-стегнат и сияен вид на околоочната зона

Бърз възстановителен период

Средно от 7 до 10 дни период на възстановяване

Безболезнена намеса

Извършва се под местна или обща упойка

Без белези

Не се наблюдават отчетливи белези след интервенцията

Често задавани въпроси

Какъв е възстановителния период след блефаропластика?

Блефаропластиката е една от оперативните интервенции с най-бърз възстановителен период. Периодът за възстановяване е средно 7-10 дни. Това е времето, след което пациента може да се върне към ежедневните си социални контакти. Първите 3-5 дни след операцията има изразен оток и кръвонасядане в областта.

Има ли болка по време на операцията?

Блефаропластиката е оперативна интервенция, която се извършва под местна или обща анестезия. И в двата варианта, пациента е напълно обезболен по време на интервенцията.

Има ли болки след операцията?

При нормално протичащ постоперативен период , болки няма. Повечето пациенти съобщават за лек дискомфорт, усещане за разпъване и незначително парене, които са в резултат на отока през първите три дни.

Мога ли да шофирам след операцията?

Шофирането след оперативната интервенция е напълно невъзможно, поради замъгление на зрението, остатъчно действие на анестезията и наличните превръзки. Планирайте внимателно постоперативния си период, осигурете си сигурен транспорт.

Какъв режим трябва да спазвам преди операцията?

Две седмици преди оперативната интервенция не приемайте аспирин и всички останали медикаменти от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, всякакви хранителни добавки и витамини – преди всичко Вит. Е, както и медикаменти от групата на антикоагулантите. Те удължават времето на кървене по време на интервенцията. Няколко дни преди операцията ограничете приема на алкохол. Алкохолът действа изключително неблагоприятно по отношение на нормалното протичане на оперативната интервенция и възстановителния период след нея.

Какви грижи трябва да полагам във възстановителния период след операцията?

Не мокрете оперативните рани до сваляне на конците. Почиствайте внимателно околоочната зона по указанията на лекуващия лекар. Винаги измивайте ръцете си преди нанасяне на антибиотичния мехлем. Първите три дни след операцията, правете студени компреси на всеки час по 5 мин. Спете на по-висока възглавница. Поставяйте редовно предписаните капки в очите.

Допълнителни въпроси?
Свържете се с нас за специфични въпроси, които Ви интересуват
или за запазване на час за индивидуална консултация.